gro-up Buurtwerk logoRondkomeninrotterdam.nl is nu onderdeel van gro-upNaar gro-up.nl

Expertise Team Financiën/hulpteam geldzaken

Wat is het ETF?
Het Expertise Team Financiën (ETF) is een team van Gemeente Rotterdam die mensen met financiële problemen helpt. Het ETF is een laagdrempelig team waar u terecht kunt voor ondersteuning bij uw financiële zaken. Daarnaast helpt ETF met het zetten van de eerste stap én eventueel de verdere weg naar de Kredietbank toe.

U krijgt eerst een intakegesprek bij het expertiseteam, daarna krijgt u één contactpersoon. Hierbij loopt het contact niet via de VraagWijzer, maar krijgen bewoners bij het expertiseteam één contactpersoon met wie ze ook kunnen bellen, mailen en Whatsappen.

Voor wie is het ETF?
Het ETF is bedoeld voor mensen die financiële problemen hebben en bij wie de stap naar schuldhulpverlening of Kredietbank te groot is.

Wat doet het ETF?
Het ETF brengt binnen acht weken uw complete administratie op orde, brengt voorliggende voorzieningen in beeld en vraagt voorzieningen aan waar u nog geen gebruik van maakt. Daarnaast ondersteunt het ETF de cliënt bij het aanmelden bij de Kredietbank of een ander schuldhulpverleningstraject als dat nodig is.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Het ETF team zit op verschillende VraagWijzer locaties van Gemeente Rotterdam. U kunt zich aanmelden via de Vraagwijzer of via het Checkpoint spreekuur. U kunt zich niet zelf aanmelden.

 

Wat is het hulpteam geldzaken
Het hulpteam Geldzaken is een team van de Gemeente Rotterdam die Rotterdammers met geldzorgen actief benadert en helpt.

Voor wie is hulpteam geldzaken
Voor iedere Rotterdammer met geldzorgen

Hoe werkt het
Hulpteam geldzaken belt Rotterdammers die een achterstand hebben op de vaste lasten. Samen kijken we welke hulp er nodig is. Zo kan het hulpteam geldzaken helpen bij het maken van een plan voor de uitgaven, uitzoeken van welke regelingen u gebruik kunt maken en helpen bij het aanmelden bij het ETF.

Aanmelden

Het Hulpteam Geldzaken neemt zelf contact op met Rotterdammers met geldzorgen. Ook kunt u zelf contact opnemen met het team. U kunt bellen naar het telefonisch spreeuur op de werkdagen van 10:00 tot 12:00 uur Het telefoonnummer is 010-2672090. Ook kunt u uw vraag mailen naar hulpteamgeldzaken@rotterdam.nl

Meer informatie vindt u op: Hulpteamgeldzaken