gro-up Buurtwerk logoRondkomeninrotterdam.nl is nu onderdeel van gro-upNaar gro-up.nl

Voor organisaties

Wilt u als organisatie meer informatie over schulddienstverlening, signaleren van schulden of trainingen? Dan helpen wij u graag verder.

Checkpoint
Vraagt u zich wel eens af hoe in uw woonplaats de schulddienstverlening is geregeld? Wellicht is er behoefte om Checkpoint te starten in uw stad of gemeente. Er is ook een mogelijkheid om tijdelijk een locatie te starten om te inventariseren wat de problemen zijn en waar nodig de mensen in contact te brengen met de juiste organisaties.

Scholen
Wij merken dat veel kinderen en jongeren niet bezig zijn met hun financiën en niet weten wat voor invloed dit kan hebben voor de toekomst. Wij werken met diverse scholen  samen om laagdrempelige lessen te geven over financiën en administratie, gevolgen van lenen en leren begroten. Ook laten we leerlingen mee draaien in de praktijk om ze de andere kant van de medaille te laten zien. Dit onderwijsprogramma is voor basis-, middelbare en hogere scholen. Afhankelijk van de leeftijd en het opleidingsniveau passen wij het programma aan.

Trainingen
Chronische stress werkt verlammend op ons vermogen problemen op te lossen en doelgericht te werken. Er vindt daadwerkelijk een verandering in de hersenen plaats waardoor dit veel invloed heeft op het functioneren. Wist u dat iemand met financiële problemen 20% minder effectief is op het werk? De concentratie gaat achteruit, de ziekmeldingen nemen toe en de productiviteit gaat achteruit.

Vanuit deze gedachte zijn wij een tweeledige training gestart. De eerste training is voornamelijk om er voor te zorgen dat men niet in de problemen komt en kijken we naar de mogelijkheden om te besparen. Met deze training gaan we preventief te werk om er voor te zorgen dat mensen niet in de problemen komen. Het tweede onderdeel is gericht op mensen die al financiële problemen hebben en niet weten hoe ze hier uit kunnen komen. Veel mensen proberen het zelf op te lossen.  Als werkgever heeft u goed in kaart wanneer iemand in de problemen komt als bijvoorbeeld de loonbeslagen toenemen.

Door onze ervaring kunnen wij snel schakelen met instanties om er voor te zorgen dat iemand weer schuldenvrij is. De werkgever heeft hierbij ook een maatschappelijke functie en is er bij gebaat als iemand zo productief mogelijk te werk kan gaan.

Wilt u meer informatie over de bovenstaande informatie en/of trainingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.